top of page

CESTE FRANCO

Boerderij Franco Ceste - Govone (Cuneo)

De geschiedenis van dit familiebedrijf, nu in de derde generatie, begint met Guido Ceste, een van de meest gerenommeerde wijnmakers in de omgeving. Tegen het einde van de jaren zestig vervoegde zijn zoon Franco zich bij hem. Hij was het die de wijnmakerij een beslissende kwalitatieve boost gaf en de aankoop van nieuwe wijngaarden bevorderde die nog steeds het centrum van de productie van het bedrijf vormen.

Tegenwoordig is het Pierguido Ceste, de zoon van Franco, die een productie voortzet, die trouw is aan de oudste lokale wijntraditie.

PRODUTTORI DI GOVONE

Produttori di Govone - Govone (Cuneo)

Deze coöperative is opgericht in 1957 en produceert wijnen van hoge kwaliteit die het gebied vertegenwoordigen en internationaal worden erkend. Momenteel heeft de wijnbouwer ongeveer 250 bijdragende leden, eigenaren en huurders van 300 hectare wijngaarden. Ze bevinden zich in de gebieden Alba, Langhe, Roero, Asti en Monferrato.

Sinds de oprichting zijn er al vele jaren verstreken, maar de geest van eenheid tussen de oprichters is altijd hetzelfde gebleven: verrijking op commercieel en sociaal vlak.

ceste.jpg
produttori_di_govone_gen-31-2019__DSC193

Add Your Title

Onze smaken: Products

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

CASEIFICIO SOCIALE DI CASOLA

Klein zuivelbedrijf in de gemeente Montefiorino (MO) op een hoogte van ongeveer 800 meter, produceert Parmigiano Reggiano "Mountain Product" D.O.P . In een typisch bergachtige omgeving gaan de elf stallen die tegenwoordig naar de melkfabriek verwijzen, van  klein naar erg klein, en verwerken de melk van ongeveer 350 koeien.
De ambachtelijke productie en de rijping vinden volledig plaats op de zuivelfabriek onder zorgvuldige begeleiding van de kaasmaker Christian Girondini, weg van de hoofdwegen en vervuiling, waardoor Parmigiano Reggiano unieke organoleptische kenmerken krijgt die alleen het berggebied kan geven.
Elk jaar worden er talloze prijzen gewonnen in de meest prestigieuze internationale competities.

small_imgprodotto_201809100742_12mesi.jp

LORENZO NEGRO

Lorenzo Negro Farm - Monteu Roero (Cuneo)

Klein bedrijf van slechts 8 hectare, opgericht in 2006 door Lorenzo Negro, lid van een familie die altijd wijnstokken heeft verbouwd en druiven heeft geproduceerd. Het bedrijf richt zich op de vinificatie van de autochtone variëteiten die het nauwst verbonden zijn met het gebied: arneis, barbera en nebbiolo. Het management, gebaseerd op ecologische duurzaamheid en nauwgezette samenwerking in de wijngaard, wil het potentieel van de bodems, voornamelijk zanderig met delen van slib en klei, optimaal benutten, waardoor wijnen met een duidelijke territoriale indruk ontstaan.

Capture.JPG

MARCO PORELLO

Marco Porello Farm - Canale (Cuneo)

Het familiebedrijf Porello heeft 15 hectare wijngaarden in twee gemeenten in de Roero: in Vezza d'Alba, waar arneis, favorita en nebbiolo worden verbouwd, en in Canale, waar in plaats daarvan barbera, brachetto en nebbiolo zijn. De eerste wijngaarden stammen uit het begin van de vorige eeuw. In de jaren dertig veranderde Cesare Porello een klein pand in een echt bedrijf dat zich toelegt op de productie van wijn. De nalatenschap van Cesare werd verzameld door zijn zonen Riccardo en Ettore en sinds 1994 door zijn neef Marco samen met zijn zoon Riccardo. Al drie generaties lang een onveranderde aandacht voor kwaliteit die gewaardeerd wordt in alle producten.

Porelle nieuwsbrief.jpg

PASTA RUMMO

Van kinds af aan had Cosimo Rummo, toen hij zijn eerste stappen zette in de pastafabriek van de familie, maar één droom: dat de pasta van zijn familie de beste was. Om dit resultaat te bereiken, wordt het bedrijf, dat nu een industriële omvang heeft bereikt, nog steeds beheerd als een familiebedrijf, en niet te vergeten de basis voor het verkrijgen van een product van uitstekende kwaliteit: het constante zoeken naar de beste grondstoffen en de trage verwerking om de geur van rijpe tarwe te behouden.
Alle productie vindt plaats in de moderne fabriek die is herbouwd na de overstroming van 15 oktober 2015.
De uitzonderlijke beetgaarheid van deze pasta garandeert het succes van al uw gerechten.

Pasta Rummo.JPG

ANDREOLA

Andreola Farm - Farra di Soligo (Treviso)

Stefano Pola verzamelde de getuigenissen die zijn vader Nazzareno achterliet en heeft in een paar jaar tijd een belangrijke impuls gegeven aan de ontwikkeling van het bedrijf. Gelegen in het hart van het productiegebied van Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, strekken de wijngaarden zich uit over 70 hectare, waardoor Stefano en zijn personeel de productie kunnen beheren op basis van de kwaliteit en kenmerken van elke individuele streek.

Andreola website.JPG

SOCIETÁ AGRICOLA MADONNA DEI MIRACOLI

Madonna dei Miracoli Agricultural Society - Casalbordino (Chieti)
Bedrijf opgericht in 1960, vandaag bestaat het uit 650 kleine en middelgrote producenten.
Werkt samen met de beste agronomen en oenologen.
De productie van wijnen met hoge kwaliteitsnormen, beginnend met fijne druiven, is altijd het doel van het bedrijf gest.
Naast wijn is een ander hoogtepunt van dit bedrijf de productie van extra vergine olijfolie, geperst binnen een paar uur na het verzamelen om de beste organoleptische eigenschappen te behouden.

casalbordino_0x400_edited.jpg

CANTINE GORETTI

Agricola Goretti - Perugia
De passie voor de wijnbouw van de familie Goretti heeft een eeuw geschiedenis doorgemaakt en is nu in de vierde generatie. Naast de historische wijnmakerij Pila in Perugia, waar de wijnen van de Colli Perugini Doc worden geproduceerd, werd in de jaren negentig ook een modern en technologisch bedrijf gebouwd in Montefalco.
Het bekleedt een positie van absoluut belang onder Umbrische wijnmakers.

Sagrantino.JPG

URSINI

Ursini ligt in het hart van Abruzzo, een groene regio met drie nationale parken. Een prachtig land dat altijd geschikt is geweest voor landbouw, waar kwaliteit van leven en oude waarden geen compromissen toelaten, net als Ursini-productie. Het verschilt van andere bedrijven die vanuit het huis vertrekken: geen ouderwetse fabriek en geen bedrijventerrein, maar een modern kantoor omgeven door olijfboomgaarden. Hier zijn de magazijnen, kantoren maar vooral de keuken, waar de beste specialiteiten worden bereid, ontworpen om bezoekende klanten het nauwgezette werk van de werknemers te laten observeren.

Er zijn vier geheimen van uitmuntendheid van Ursini:

  • de grondstoffen zorgvuldig geselecteerd en verwerkt gedurende de dag.

  • maximaal respect voor de seizoensgebondenheid van de producten om hun geur en smaak het hele jaar door te verbeteren dankzij de kunst van ideale bewaring.

  • oprechte en veilige transformatie, met geavanceerde technologieën en verwerkingstechnieken met een knipoog naar de Italiaanse keuken.

  • de originaliteit van de recepten die smakelijke specialiteiten creëren met een innovatieve gastronomie.

Ursini%20nieuwsbrief1_edited.jpg

DE CARLO

De naam De Carlo is gekoppeld aan één van de oudste olieproducerende bedrijven in de regio Apulië op Italiaans grondgebied. De eerste percelen waarop olijfbomen werden gekweekt, werden door deze familie gekocht met een notariële akte van 1598. In 1980 besluiten de echtgenoten Saverio en Grazia De Carlo om alles te focussen op hoge kwaliteit en smaakverbetering, met een ideale combinatie van traditie en innovatieve technieken.

De nieuwe generaties hebben de liefde voor het territorium en voor haar producten geërfd, en ondersteunen met alle kracht een bedrijfsbeleid dat is gebaseerd op de voordelen van de korte keten en de productie zonder impact, in harmonie met het milieu. Vandaag beslaat het bedrijf De Carlo 100 hectare, waaruit het alle grondstoffen van de aangeboden producten haalt.

Decarlo website.jpg

Din is a popular choice on business and tech sites. It's also a good font for creating page titles with impact.

ONZE SMAKEN

 

AZIENDA AGRICOLA LEONARDO INVERNIZZI

Boerderij gelegen in de gemeente Arborio, is een van de Carnaroli-rijstproducenten van Baraggia Biellese en Vercellese D.O.P. (de enige D.O.P. voor rijst in Europa).

Dankzij zijn bijzondere smaakeigenschappen is deze rijst de meest geschikte ooit om aan de behoeften van grote koks te voldoen.
Het familiebedrijf cultiveert 70 hectare en verzorgt de hele productieketen, van zaaien, oogsten, raffineren en verpakken, en kan zo de beste kwaliteitsnormen garanderen.

riso10.png

ZAFFERANO LUCANO

De hoge kwaliteit van deze saffraan is geboren uit de passie en wil van drie jonge mensen, een broer en zijn twee zussen, uitgaande van een traditie om dankzij de studie en toegepaste wetenschap die uitmuntendheid te bereiken die altijd de trots is geweest van hun land van herkomst. Deze drie kregen hun land terug in de buurt van Lagonegro (PZ), geërfd van hun grootvader en hebben de beste bollen uitgekozen en vandaag, na vele ervaringen en experimenten, produceren ze dit "rode goud". Saffraan is onmisbaar bij de bereiding van een goede Risotto alle Milanese, geschikt voor gebruik in diverse bereidingen.

Zafferano.png
bottom of page