WIJNEN, GRAPPA & LIKEUREN

SOCIETÁ AGRICOLA MADONNA DEI MIRACOLI (Chieti)
SOCIETÁ AGRICOLA MADONNA DEI MIRACOLI (Chieti)

Bedrijf opgericht in 1960, vandaag bestaat het uit 650 kleine en middelgrote producenten. Werkt samen met de beste agronomen en oenologen. De productie van wijnen met hoge kwaliteitsnormen, beginnend met fijne druiven, is altijd het doel van het bedrijf geweest. Naast wijn is een ander hoogtepunt van dit bedrijf de productie van extra vergine olijfolie, geperst binnen een paar uur na het verzamelen om de beste organoleptische eigenschappen te behouden.

Go to link
press to zoom
CANTINE GORETTI - Umbrië (Perugia)
CANTINE GORETTI - Umbrië (Perugia)

De passie voor de wijnbouw van de familie Goretti heeft een eeuw geschiedenis doorgemaakt en is nu in de vierde generatie. Naast de historische wijnmakerij Pila in Perugia, waar de wijnen van de Colli Perugini Doc worden geproduceerd, werd in de jaren negentig ook een modern en technologisch bedrijf gebouwd in Montefalco. Het bekleedt een positie van absoluut belang onder Umbrische wijnmakers.

Go to link
press to zoom
LORENZO NEGRO - Monte Roero (Cuneo)
LORENZO NEGRO - Monte Roero (Cuneo)

Klein bedrijf van slechts 8 hectare, opgericht in 2006 door Lorenzo Negro, lid van een familie die altijd wijnstokken heeft verbouwd en druiven heeft geproduceerd. Het bedrijf richt zich op de vinificatie van de autochtone variëteiten die het nauwst verbonden zijn met het gebied: arneis, barbera en nebbiolo. Het management, gebaseerd op ecologische duurzaamheid en nauwgezette samenwerking in de wijngaard, wil het potentieel van de bodems, voornamelijk zanderig met delen van slib en klei, optimaa

Go to link
press to zoom
MARCO PORELLO  - Canale (Cuneo)
MARCO PORELLO - Canale (Cuneo)

Het familiebedrijf Porello heeft 15 hectare wijngaarden in twee gemeenten in de Roero: in Vezza d'Alba, waar arneis, favorita en nebbiolo worden verbouwd, en in Canale, waar in plaats daarvan barbera, brachetto en nebbiolo zijn. De eerste wijngaarden stammen uit het begin van de vorige eeuw. In de jaren dertig veranderde Cesare Porello een klein pand in een echt bedrijf dat zich toelegt op de productie van wijn. Al drie generaties lang een onveranderde en gewaardeerde aandacht voor kwaliteit.

Go to link
press to zoom
ANDREOLA - Farra di Soligo (Treviso)
ANDREOLA - Farra di Soligo (Treviso)

Stefano Pola verzamelde de getuigenissen die zijn vader Nazzareno achterliet en heeft in een paar jaar tijd een belangrijke impuls gegeven aan de ontwikkeling van het bedrijf. Gelegen in het hart van het productiegebied van Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, strekken de wijngaarden zich uit over 70 hectare, waardoor Stefano en zijn personeel de productie kunnen beheren op basis van de kwaliteit en kenmerken van elke individuele streek.

Go to link
press to zoom
FRANCO CESTE - Govone (Cuneo)
FRANCO CESTE - Govone (Cuneo)

De geschiedenis van dit familiebedrijf, nu in de derde generatie, begint met Guido Ceste, een van de meest gerenommeerde wijnmakers in de omgeving. Tegen het einde van de jaren zestig vervoegde zijn zoon Franco zich bij hem. Hij was het die de wijnmakerij een beslissende kwalitatieve boost gaf en de aankoop van nieuwe wijngaarden bevorderde die nog steeds het centrum van de productie van het bedrijf vormen. Nu is het Pierguido Ceste, de zoon van Franco, die de productie voortzet.

Go to link
press to zoom
PRODOTTORI DI GOVONE - Govone (Cuneo)
PRODOTTORI DI GOVONE - Govone (Cuneo)

De coöperative is opgericht in 1957 en produceert wijnen van hoge kwaliteit die het gebied vertegenwoordigen en internationaal worden erkend. Momenteel heeft de wijnbouwer ongeveer 250 bijdragende leden, eigenaren en huurders van 300 hectare wijngaarden. Ze bevinden zich in de gebieden Alba, Langhe, Roero, Asti en Monferrato. Sinds de oprichting zijn er al vele jaren verstreken, maar de geest van eenheid tussen de oprichters is altijd hetzelfde gebleven: verrijking op commercieel en sociaal vlak

Go to link
press to zoom
FATTORIA AMBRA - Carmignano (Prato)
FATTORIA AMBRA - Carmignano (Prato)

De Fattoria Ambra is sinds 1870 eigendom van de familie Romei Rigoli en ontvangt elk jaar belangrijke onderscheidingen van de belangrijkste gespecialiseerde gidsen. De wijngaarden bevinden zich in vier van de meest gerenommeerde crus in het Carmignano-gebied: de heuvel van Montalbiolo, Elzana, Santa Cristina in Pilli en Montefortini, voor een totaal van 20 hectare. In Italië staat de naam Carmignano sinds de dertiende eeuw synoniem voor geweldige wijnen.

Go to link
press to zoom
DISTILLERIA BECCARIS – Boglietto di Costigliole d'Asti (Asti)
DISTILLERIA BECCARIS – Boglietto di Costigliole d'Asti (Asti)

De Beccaris-distilleerderij ontstond bijna dankzij een "loterij" toen in 1951 de oprichter Cav. Kantoor Elio Beccaris vastbesloten was om voor zichzelf te beginnen. Maar hij wist niet of hij een distilleerderij, een kelder of een azijnfabriek moest bouwen, en toen liet hij zijn zoon Carlo, nog maar een paar maanden oud, beslissen. Hij stopte drie kaartjes met de keuzes in een hoed en liet het kind er een uitpakken en zo heeft het lot beslist.

Go to link
press to zoom
ANTICA FRATTA Franciacorta – Monticelli Brusati (Brescia)
ANTICA FRATTA Franciacorta – Monticelli Brusati (Brescia)

Antica Fratta is een historische producent in Franciacorta die in de eerste 40 jaar van de activiteit grote internationale erkenning heeft verworven door de kwaliteit van zijn producten. Hun productie is grotendeels gericht op Chardonnay, gecombineerd met de Pinot Noir druif voor hun vintage wijnen. Het rijpingsproces is lang - minimaal 36 maanden en meer. - en gebeurt in de 19e eeuwse ondergrondse kelder. Het is de enige producent in het gebied die een historische en geschikte kelder heeft.

Go to link
press to zoom
SOCIETÁ AGRICOLA FELLINE – Manduria (Taranto)
SOCIETÁ AGRICOLA FELLINE – Manduria (Taranto)

Felline heeft een lange geschiedenis achter de rug. De naam is afgeleid van een uitgestrekt archeologisch gebied van Manduria, dichtbij de beroemde stranden, waar zich de overblijfselen van een oude stad bevinden, genaamd Felline, De recente geschiedenis van deze wijngaard is gekoppeld aan de naam van Gregory Perrucci, de eigenaar sinds 1994, die als eerste de Primitivo-druif in de regio Puglia ondersteunt.

Go to link
press to zoom
Societá Agricola Orzan Ivaldo – Capriva del Friuli (Gorizia)
Societá Agricola Orzan Ivaldo – Capriva del Friuli (Gorizia)

Kleine wijnproducent in het hart van de Collio. Opgericht in 1964, het jaar waarin Ivaldo Orzan de eerste wijngaard kocht die ooit van zijn grootvader was en uit passie de eerste artisanale wijnen begon te produceren. Later kwamen ook zijn zonen Dario en Renato bij het bedrijf om de familietraditie voort te zetten, die ondertussen een boerderij is geworden. Een klassiek familiebedrijf dat niet alleen druiven vinifieert op een wijngaard van 5 hectare, maar ook zelf bottelt.

press to zoom
Villa i Cipressi
Villa i Cipressi

Dit is een prachtige bio-boerderij, een historische producent van honing en een bedrijf dat reeds in de jaren zeventig begon en waar tijdens de herstructurering van de boerderij in de jaren '90 ook wijnstokken en olijfbomen werden geplant. Ze kwamen op dit idee omdat de ligging van het landgoed hiervoor uitermate geschikt was (op minder dan 1 km van de middeleeuwse stad Montalcino), zuidgericht, maar hoog genoeg gelegen om te kunnen genieten van een lang vers rijpseizoen.

press to zoom
AZ. AGR. LA TRAVA
AZ. AGR. LA TRAVA

Het bedrijf werd in 1999 opgericht door de ambitie van Giorgio en Maria Grazia die, gedreven door hun passie voor het gebied, de historische boerderij La Trava, op de heuvels van Mango, in de provincie Cuneo, kopen en renoveren. De eerste fles Moscato werd geproduceerd in 2000. In de loop der jaren hebben Giorgio en Maria Grazia de liefde voor hun werk doorgegeven aan hun dochter Manuela, die in 2010 de leiding van het wijnhuis overnam.

press to zoom
Società agricola Castello La Leccia – Castellina in Chianti (Siena)
Società agricola Castello La Leccia – Castellina in Chianti (Siena)

De wijnmakerij Castello La Leccia ligt in Castellina in Chianti. De wijngaarden bevinden zich in vijf verschillende gebieden rond de centrale kern van het kasteel op hoogtes van 300 tot 500 meter boven de zeespiegel, ze zijn gericht naar het zuiden en zuidwesten en hebben hun wortels in kleiachtige bodems, rijk aan kalksteen en mergel. In deze perfecte omstandigheden is de Sangiovese druif op zijn best en kan zo zijn complexiteit en structuur zegevieren en maakt plaats voor zoetheid en elegantie

press to zoom
1/1

PASTA & RIJST

PASTA RUMMO
PASTA RUMMO

Van kinds af aan had Cosimo Rummo, toen hij zijn eerste stappen zette in de pastafabriek van de familie, maar één droom: dat de pasta van zijn familie de beste was. Om dit resultaat te bereiken, wordt het bedrijf, dat nu een industriële omvang heeft bereikt, nog steeds beheerd als een familiebedrijf en is de basis voor het verkrijgen van een product van uitstekende kwaliteit: het constante zoeken naar de beste grondstoffen en de trage verwerking om de geur van rijpe tarwe te behouden.

Go to link
press to zoom
AZIENDA AGRICOLA LEONARDO INVERNIZZI
AZIENDA AGRICOLA LEONARDO INVERNIZZI

Boerderij gelegen in de gemeente Arborio, is een van de Carnaroli-rijstproducenten van Baraggia Biellese en Vercellese D.O.P. (de enige D.O.P. voor rijst in Europa). Dankzij zijn bijzondere smaakeigenschappen is deze rijst de meest geschikte ooit om aan de behoeften van grote koks te voldoen. Het familiebedrijf cultiveert 70 hectare en verzorgt de hele productieketen, van zaaien, oogsten, raffineren en verpakken, en kan zo de beste kwaliteitsnormen garanderen.

press to zoom
Pastificio Artigianale Leonardo Carassai
Pastificio Artigianale Leonardo Carassai

De Pastificio heeft reeds een jarenlange ervaring in de agrovoedingssector die zijn wortels heeft in de traditie en zich ijverig manifesteert in alle aspecten van de productie. De kwaliteit van de grondstoffen, de voedselveiligheid van de producten, de natuurlijke verwerkingscyclus, klanttevredenheid, zijn de ingrediënten van het kwaliteitsbeleid dat het bedrijf voert in de hele productieketen: van het malen van het griesmeel tot de productie van pasta, met Campofinole eieren.

press to zoom
1/1

PARMIGIANO REGGIANO

COOPERATIVA CASEARIA S. LORENZO SOC. AGR
COOPERATIVA CASEARIA S. LORENZO SOC. AGR
press to zoom
1/1

SAUZEN & ANTIPASTI

URSINI
URSINI

Ursini ligt in het hart van Abruzzo, een prachtige regio die altijd geschikt is geweest voor landbouw, waar kwaliteit van leven en oude waarden geen compromissen toelaten, net als Ursini-productie. Het verschilt van andere bedrijven die vanuit het huis vertrekken: geen ouderwetse fabriek en geen bedrijventerrein, maar een modern kantoor omgeven door olijfboomgaarden. Hier zijn de magazijnen, maar vooral de keuken, waar de beste specialiteiten worden bereid, ontworpen bezoekers te ontvangen.

Go to link
press to zoom
DE CARLO
DE CARLO

De naam De Carlo is gekoppeld aan één van de oudste olieproducerende bedrijven in de regio Apulië op Italiaans grondgebied. De eerste percelen waarop olijfbomen werden gekweekt, werden door deze familie gekocht met een notariële akte van 1598. In 1980 besluiten de echtgenoten Saverio en Grazia De Carlo om alles te focussen op hoge kwaliteit en smaakverbetering, met een ideale combinatie van traditie en innovatieve technieken.

Go to link
press to zoom
Miliarium
Miliarium

De Campaniello-boerderij van de broers Giuseppe en Cataldo ligt op het platteland van Cerignola in Puglia. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met de productie van olijven, artisjokken, asperges, tomaten, aubergines en pepers. De gunstige klimatologische omstandigheden (zeer hoge temperaturen, weinig neerslag en mistralwinden) samen met nieuwe biologische technieken maken het mogelijk om het gebruik van pesticiden te minimaliseren.

Go to link
press to zoom
Gastronomie Italiane
Gastronomie Italiane

Gastronomie Italiane is ontstaan ​​uit de samensmelting van uitsluitend ambachtelijke en kwalitatief hoogstaande agrofood-laboratoria verspreid over heel Italië. Het hele productieproces kenmerkt zich door een nauwgezet toezicht, te beginnen met de zorgvuldige keuze van de beste grondstoffen die onze aarde biedt. Doordat de productie in 23 laboratoria verspreid is over Italië, kunnen ze maximale specialisatie garanderen voor elk type product.

Go to link
press to zoom
Fortunati
Fortunati

Het bedrijf Tartufi Alfonso Fortunati, opgericht in 1972, is altijd toegewijd geweest aan de wereld van truffels en werden door de jaren heen een referentiebedrijf in de sector. De oprichter Alfonso Fortunati en zijn vrouw Annunziata hebben hun passie aan hun zoon Danilo doorgegeven en die zet de familie traditie verder tot op de dag van vandaag, met de voornaamste waarden: hoogwaardige grondstoffen, aandacht voorselectie van verse truffels, maximale aandacht tijdens alle productieprocessen.

Go to link
press to zoom
1/1

DIVERSEN

ZAFFERANO LUCANO
ZAFFERANO LUCANO

De hoge kwaliteit van deze saffraan is geboren uit de passie en wil van drie jonge mensen, een broer en zijn twee zussen, uitgaande van een traditie om dankzij de studie en toegepaste wetenschap die uitmuntendheid te bereiken die altijd de trots is geweest van hun land van herkomst. Deze drie kregen hun land terug in de buurt van Lagonegro (PZ), geërfd van hun grootvader en hebben de beste bollen uitgekozen en vandaag, na vele ervaringen en experimenten, produceren ze dit "rode goud".

Go to link
press to zoom
Biscottificio Belli - Calenzano (Firenze)
Biscottificio Belli - Calenzano (Firenze)

“Hedendaags” en “traditie”, twee tegenovergestelden die perfect worden teruggevonden bij deze producent van snoep en koekjes. Al meer dan zestig jaar zet de Biscottificio Belli zich in om een nieuwe vorm te geven aan de beroemde Toscaanse patisserie, waarbij technologische innovatie ten dienste staat van inspiratie en ervaring. De filosofie achter dit succes is simpel maar effectief: de beste grondstoffen, traditionele recepten, en werken in een veilige en hygiënisch omgeving.

Go to link
press to zoom
1/1